savne

savna blagodejno učinkuje na vaše zdravje

Ljubitelji savn se boste lahko razvajali v finski, turški, infra in zeliščni savni. Po savnanju si lahko ob prijetni glasbi in čaju, privoščite počitek v kotičku za sproščanje, ali pa se predate blagodejnim učinkom hidromasažnega bazena.

FINSKA SAVNA

Finske savne predstavljajo tradicionalno obliko potenja, učinek savnanja lahko povečamo z polivanjem po vročih kamnih. Zaradi visoke temperature (80 – 100°C) traja obisk savne med 8 in 15 minut, odvisno od počutja. Po potenju je priporočljivo, da telo ohladimo v hladni ali mlačni vodi. Med posameznimi obiski savne naj preteče najmanj 15 minut.

Na terasi imamo tudi suho finsko savno s temperaturo 80°C.

INFRA SAVNA

Infrardeča savna se pojavlja predvsem v zadnjem času. Uporablja se za zdravstvene namene v zdraviliščih in bolnišnicah.

Razlika med klasičnimi in infrardečimi savnami je v tem, da je pri klasičnih savnah prevodnik toplote zrak, pri infrardečih pa infrardeča toplota do 50°C. Izločanje strupov v infrardeči kabini je trikrat večja kot v klasičnih savnah.

ZELIŠČNA SAVNA

Je kombinacija suhe in vlažne savne v enem kosu. Avtomatika je dvosistemska s katero vzpostavimo režim suhe savne ali po želji vlažne savne. Bistvo zeliščne (vlažne) savne je v tem, da dosega temperaturo do 70°C in vlažnost do 65%.

Namenjena je starejšim savnistom in tistim, ki želijo inhalirati povečane doze eteričnih olj, predvsem pa tistim, ki želijo za svoje telo, zlasti pa dihala dobro poskrbeti.

Počivalnica tik ob savnah

V počivalnici imamo v dveh prostorih prostora za 40 obiskovalcev savn, kjer si lahko po savnanju sprostite ob požirku čaja ali vode.

Bazen za ohladitev in terasa

V našem bazenu, ki ima temperaturo 19 stopinj se lahko ohladite potem pa na terasi, ki je rezervirana samo za obiskovalce savn tudi sprostite.

individualni najem savne

Uživajte v drobnih trenutkih, ki pomirjajo, zbližujejo in nas napolnijo z novo energijo.

Privoščite si individualni zakup savn do 3 ure!

Na voljo sta dva tipa savne: INFRARDEČA SAVNA in FINSKA SAVNA (70-100 °C).

Aktualna ponudba