savne

savna blagodejno učinkuje na vaše zdravje

Ljubitelji savn se boste lahko razvajali v finski, turški, infra in zeliščni savni. Po savnanju si lahko ob prijetni glasbi in čaju, privoščite počitek v kotičku za sproščanje, ali pa se predate blagodejnim učinkom hidromasažnega bazena.

osnovne informacije

Delovni čas

INFRA, FINSKA IN ZELIŠČNA SAVNA:
PON – PET: 12.00‒20.00

TURŠKA SAVNA:
PON – PET: 15.00‒20.00

INFRA, FINSKA, ZELIŠČNA IN TURŠKA SAVNA:
SOB – NED: 10.00‒20.00
PRAZNIK: 10.00‒20.00

FINSKA SAVNA

Finske savne predstavljajo tradicionalno obliko potenja, učinek savnanja lahko povečamo z polivanjem po vročih kamnih. Zaradi visoke temperature (80 – 100°C) traja obisk savne med 8 in 15 minut, odvisno od počutja. Po potenju je priporočljivo, da telo ohladimo v hladni ali mlačni vodi. Med posameznimi obiski savne naj preteče najmanj 15 minut.

Na terasi imamo tudi suho finsko savno s temperaturo 80°C.

INFRA SAVNA

Infrardeča savna se pojavlja predvsem v zadnjem času. Uporablja se za zdravstvene namene v zdraviliščih in bolnišnicah.

Razlika med klasičnimi in infrardečimi savnami je v tem, da je pri klasičnih savnah prevodnik toplote zrak, pri infrardečih pa infrardeča toplota do 50°C. Izločanje strupov v infrardeči kabini je trikrat večja kot v klasičnih savnah.

ZELIŠČNA SAVNA

Je kombinacija suhe in vlažne savne v enem kosu. Avtomatika je dvosistemska s katero vzpostavimo režim suhe savne ali po želji vlažne savne. Bistvo zeliščne (vlažne) savne je v tem, da dosega temperaturo do 70°C in vlažnost do 65%.

Namenjena je starejšim savnistom in tistim, ki želijo inhalirati povečane doze eteričnih olj, predvsem pa tistim, ki želijo za svoje telo, zlasti pa dihala dobro poskrbeti.

TURŠKA SAVNA

Parno savnanje je postopek, pri katerem vodna para deluje na vse telo. S parnim savnanjem želimo doseči, da se razkroj in izločitev škodljivih ostankov presnove in strupenih bolezenskih snovi. Poleg tega pa izzove splošno živahnejše delovanje kože in s tem vpliva na celotni organizem.

Počivalnica tik ob savnah

V počivalnici imamo v dveh prostorih prostora za 40 obiskovalcev savn, kjer si lahko po savnanju sprostite ob požirku čaja ali vode.

Bazen za ohladitev in terasa

V našem bazenu, ki ima temperaturo 19 stopinj se lahko ohladite potem pa na terasi, ki je rezervirana samo za obiskovalce savn tudi sprostite.

individualni najem savne

Uživajte v drobnih trenutkih, ki pomirjajo, zbližujejo in nas napolnijo z novo energijo.

Privoščite si individualni zakup savn do 3 ure!

Na voljo sta dva tipa savne: INFRARDEČA SAVNA in FINSKA SAVNA (70-100 °C).

Aktualna ponudba